O nas

Zakaj ne bi letošnji oddih preživeli v Beli Krajini?

Znana je po svoji srčnosti, gostoljubnosti in odlični kulinariki.

Preženite stres, prepustite se užitkom in sprostitvi v ob reki Kolpi, ki vas bo razvajala v čudovitem naravnem okolju in svežem zraku daleč stran od mestnega vrveža.

Apartmaji Natura Kolpa se nahajajo v Adlešičih 12 km južno od Črnomlja med reko Kolpo in vinorodnimi griči Preložnik in Mala Plešivica. Naselje ima osnovno šolo, trgovino, cerkev, gostilno, kulturni dom in igrišče. V vasi, ki je središče lokalne domače obrti, se nahaja tudi stalna razstava v Muzeju domače obrti Cvitkovič.

Bela Krajina

Je dežela običajev, belih brez, pričakovanja pomladi in folklore. Značilen običaj je Zeleni Jurij, ki naj bi bil po ustnem izročilu znak prihoda pomladi. Narodne noše so narejene iz platna in lanu.

Iz Bele Krajine izhajajo tudi značilne pisanice, to so pirhi posebne poslikave.

Jurjevo 2010

Adlešiči

Adlešiči so odlično izhodišče za najlepša doživetja, ki jih Bela Krajina ponuja, saj nudi lahek in hiter dostop do večine naravnih in kulturnih znamenitosti. Mimo naselja vodijo tudi številne kolesarske in sprehajalne poti.

Posebno doživetje ponuja slikovita in razgibana okolica posejana z belimi brezami in vinorodnimi griči ter Krajinski park s številnimi naravnimi in kulturnimi spomeniki.

IMG_1371

Kolpa

Piko na i doda reka Kolpa, ki velja za eno izmed najtoplejših in najčistejših rek v Sloveniji. Omogoča razne športno-rekreativne aktivnosti kot so plavanje, čolnarjenje, vožnja s kajaki, kanuji, rafti, ribolov ali pa le sproščujoč oddih in osvežitev v neokrnjeni naravi, kjer se lahko naužijete miru in tišine.

IMG_2201

Poslušajte in opazujte naravo...

Šumenje reke, ptičje petje, gibanje dreves, čofotanje rac, čaplje, ….
Skratka popoln odklop od vsakdanjega hitenja in obveznosti.

KOPALIŠČE

Najbolj priljubljeno in najbližje Apartmajem Natura Kolpa je naravno kopališče pri Tržokovem slapu, ki je primerno tudi za otroke in neplavalce. Reka je za veslače ena izmed lažjih, je nezahtevna in primerna tudi za začetnike.

DSC_2107
KULINARIKA

Odpravite se na kulinarični potep po bližnji okolici in okusite izvrstno kulinariko Bele Krajine: Belokranjska povitica, žitna klobasa, ajdova potica Belokranjska pogača in druge. Obiščite belokranjsko vinsko-turistično cesto, obvezna je seveda tudi degustacija vin in obisk kakšne zidanice.

PRIREDITVE

Bela Krajina vsako leto prireja znane prireditve:
o Vinska vigred
o Jurjevanje
o Semiška ohcet
o Pridi zvečer na grad
o Mlada Portugalka
o Poletje v Vinici
o Črnfest
o Vikendi okusov Bele Krajine

Prisrčno vabljeni!

Užijte lepoto Kolpe.

Na desni izpolnite obrazec za povpraševanje.